Opiskelu kannattaa aina

Mietitkö mukavaa opiskelupaikkaa, jossa on paljon koulutusvaihtoehtoja ja eri mahdollisuuksia? Haluatko opiskella oppilaitoksessa, jossa henkilökunta on avuliasta ja kiinnostuneita juuri sinun tavoitteistasi ja ajatuksistasi? Entä viihtyvyys ja monipuoliset opiskeluvaihtoehdot, ovatko ne sinulle tärkeitä?

Meillä Luksiassa sinulla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista valita. Henkilökunta on helposti lähestyttävä ja kiinnostunut juuri sinun mielenkiinnon kohteistasi, tavoitteistasi ja tavoistasi hankkia osaamistasi.

Olitpa sitten juuri peruskoulun tai lukion suorittanut tai ammatinvaihtaja, me ohjaamme sinut oikealle polulle. Autamme sinua, jos et tiedä, mihin hakisit. Luksian haku- ja ohjauspalvelut ovat juuri sinua varten, jotta löydät oman tiesi kohti unelma-ammattia, jos vielä epäröit.

Meillä Luksiassa on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea haluamaasi koulutukseen heti. Tiesitkö, että jatkuvassa haussa voivat hakea kaiken ikäiset hakijat.

Uudelle opiskelijalle >>

Opiskelu Luksiassa on käytännönläheistä

Valintaa tehdessäsi on tärkeä seurata omia kiinnostuksen kohteita. Kiinnostus asiaan imaisee sinut mukaansa uuden oppimiseen ja tekee sinusta osaajan.

Luksian opettaja tekee kanssasi opiskelusuunnitelman, joka perustuu sinun kiinnostuksen kohteisiisi ja tavoitteisiisi. Jos sinulla on jo osaamista kyseiseltä alalta, huomioidaan se opiskelusuunnitelmassasi. Osaamista sinulla voi olla aiemmista opinnoistasi, työkokemuksestasi tai vaikkapa harrastuksestasi. Kaikki osaaminen on arvokasta, sekä aiemmin hankkimasi että tuleva osaamisesi. Opiskelusuunnitelmasi sisältää myös ne tavat, joilla tulet osaamista hankkimaan. Osaamista voi hankkia monenlaisissa oppimisympäristöissä, kuten koulun työsaleissa, työelämässä ja verkko-opinnoissa. Jos tarvitset oppimiseesi tukea, et jää yksin, vaan mietimme yhdessä sinun kanssasi juuri sinun oppimistasi tukevat keinot.

Opinnot kestävät noin 2-3 vuotta riippuen sinulle jo kertyneestä osaamisesta ja opiskelutahdistasi. Opiskeluaika ei ratkaise, vaan osaamisesi kehittyminen. Voit halutessasi suorittaa myös kaksoistutkinnon. Kerättyäsi osaamista työelämässä, voit suorittaa ammatti- tai erikoisammattitukinnon.

Luksia on pidetty oppilaitos. Meiltä valmistuneilta opiskelijoilta saatu palaute heidän tyytyväisyydestään saamaansa koulutukseen kertoo siitä. Valmistuneet opiskelijat ovat antaneet Luksialle arvosanan 4,3 (arviointiasteikolla 1-5).

 

Liikkuva Amis

Olemme tuoneet liikkumisen mahdollisuuden kaikille opiskelijoille. Lohjan ja Nummelan kampuksilla on arkisin liikunnallinen vapaavuoro liikuntasalissa ja liikuntakerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa.

Liikkumismahdollisuuksia koulupäivään on lisätty monin eri tavoin luomalla liikkumispaikkoja niin luokkiin kuin yleisiin tiloihin. Kampuksilta löytyvät myös ulkokuntosalilaitteet, jotka ovat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä. Liikkuva amis on hyvin voiva amis!

Luksia tarjoaa arkisin sekä Lohjan että Nummelan kampuksilla kaikille luksialaisille aamupuuron. Kunnon aamupala pitää mielen virkeänä.

Asuminen opintojen aikana

Opiskelija-asuntola Toivo on hyvällä paikalla, lähellä Lohjan keskustan palveluja ja linja-autoasemaa. Tätä asumismahdollisuutta tarjotaan erityisesti niille opiskelijoille, joiden koulumatka on hankala tai liian pitkä päivittäiseen kulkemiseen. Luksialla on tarjolla myös vuokra-asuntoja. Näihin asuntoihin ovat etusijalla täysi-ikäset opiskelijat.

Lue lisää Asuntola Toivosta >>
Hae asuntolapaikkaa >>

Tutustu Luksian vuokra-asuntoihin >>

Opintojen aikana ulkomaille – kyllä!

Luksian kansainvälinen vaihtojakso oman alan työpaikkaan ulkomaille on myös mahdollista. Luksialla on kontakteja eri alojen työpaikkoihin. Voit myös itse omien kontaktien tai vaikka Googlen avulla hakea työssäoppimispaikkaa ulkomailta. Muista kuitenkin aina varmistaa työpaikan sopivuus ohjaavalta opettajalta.

AmisGaala

Juhlimme amista eli ammattiylpeyttä, osaamista ja tulevaa ammattiuraa. Järjestämme vuosittain amislaisille omat tanssiaiset. Lisätiedot gaalasta saat opiskelijaintra Lukasta.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Ajankohtaista

Luksiaan valitut opiskelijat

Luksiaan valitut opiskelijat

Luksiaan valittiin vuoden 2024 yhteishaussa 649 uutta opiskelijaa. Onnea kaikille uusille opiskelijoille! Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.2024. Tässä vielä hyödyllisiä linkkejä, joihin sinun kannattaa tutustua: Tervetuloa luksialaiseksi >>...

Välivuosiopinnot

Välivuosiopinnot

Välivuosiopinnot tarjoavat mahdollisuuden kehittää itseään. Välivuosiopinnoista voi olla hyötyä niin työelämässä kuin jatko-opinnoissa. Jos jäit ilman koulutuspaikkaa niin sinun kannattaa harkita välivuosiopintoja. Haluat varmasti edistää omaa osaamistasi sekä...

Opintoalakohtaiset aikataulut

Opintoalakohtaiset aikataulut

Opintoalakohtaiset aikataulut 5.8.2024 | Yhteishaun kautta paikan saaneet opiskelijat Lohjan kampus Toivonkatu 4, klo 8.30 (päärakennus, kokoontuminen pääovien läheisyydessä ulkona) Elintarvikealan pt (leipuri-kondiittori) Hius- ja kauneudenhoitoalan pt (kosmetologi,...