Kaksoistutkinto

Lukio vai ammattikoulu? Valitse molemmat – voit suorittaa ne samanaikaisesti.

Kaksoistutkinto tarkoittaa ammatillisen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon suorittamista rinnakkain. Opiskelet sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon.

Hae kevään yhteishaussa

Hae yhteishaussa ensisijaisesti Luksian ammatilliseen perustutkintoon. Valitse hakulomakkeesta, että olet kiinnostunut suorittamaan lukio-opintoja. Tämä ei vielä sido sinua mihinkään.

Mikä on kaksoistutkinto?

Kaksoistutkinnossa opiskelet siis rinnakkain sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinnossa ei suoriteta koko lukion oppimäärää vaan tähdätään yo-kirjoitusaineiden opintoihin.

Voit siis suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi tiettyjä lukio-opintoja. Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään viisi koetta, joista äidinkieli ja kirjallisuuden koe on kaikille pakollinen. Muita kokeita ovat:

  • toisen kotimaisen kielen koe
  • yksi vieraan kielen koe
  • matematiikan koe
  • reaaliaineessa järjestettävä koe

Voit halutessasi sisällyttää tutkintoosi useamman ylimääräisen kokeen.

Kaksoistutkinnon suorittaminen käytännössä

Ammatillisten opintojen ohessa lisäopintojen suorittaminen on vaativaa. Jos olet valmis itsenäiseen työntekoon, on kaksoistutkinto hyvä vaihtoehto. Me Luksiassa pyrimme helpottamaan ja lyhentämään opintojasi esimerkiksi niin, että yhteisten aineiden opinnot voi korvata lukion vastaavilla aineilla.

Kun suoritat useamman tutkinnon samanaikaisesti, opiskeluaika on noin 3 – 4 vuotta tutkinnosta riippuen. Yksi kaksoistutkinnon hyödyistä on se, että ajanhallintataidot kehittyvät. Tästä taidosta on hyötyä myös työelämässä.

Kaksoistutkinnolla laajennat ja syvennät yleissivistystäsi ja ammattitaitoasi. Kun suoritat kaksoistutkintoa, opiskelet ammatillisessa koulutuksessa ja suoritat lisäopintoja suorittaaksesi myös ylioppilastutkinnon.

Kaksoistutkinto on nopea väylä työelämään tai työelämälähtöinen ponnahduslauta jatko-opintoihin. Kaksoistutkinnon suorittaneena sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä ammattikorkeakouluun. Yleensä hakukohteisiin järjestetään valintakokeet ja näin soveltuvuutesi mitataan suoraan valintakokeen koemenestyksen kautta.

Mikä ala sopii minulle?

Mieti, missä olisit hyvä tai mikä ammatti sinua kiinnostaa. Tutustu Luksian ammatillisiin perustutkintoihin ja valitse oma tutkintosi.

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Opintoihin sisältyy työelämässä oppimista, joista osan voit suorittaa vaikka ulkomailla.

Ammatillisen tutkinnon | kaksoistutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Jos sinulla on kysyttävää Luksian koulutustarjonnasta, ota yhteyttä.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Uudelle opiskelijalle >>