Opinnot aikuisena

Aikuiskoulutus on suunniteltu ja tarkoitettu aikuisille. Ammatillinen aikuiskoulutus on yleensä tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Aikuiskoulutus tarjoaa mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, uuden taidon oppimiseen ja jatkokoulutukseen.

Aikuiskoulutuksen tavoitteet vaihtelevat suuresti

Tavoitteita voivat olla:

 • ammatillisen kehityksen tukeminen
 • yleissivistyksen lisääminen
 • harrastusten tai kiinnostuksen kohteiden parissa oppiminen
 • uusien taitojen hankkiminen
 • työllistymismahdollisuuksien parantaminen

Ammatillinen kehitys aikuisena | Aikuisena opiskelu

Haluatko hankkia uusia taitoja tai pätevyyksiä parantaaksesi työllistymismahdollisuuksiasi? Luksian kurssit ja koulutusohjelmat esimerkiksi johtamisen, projektinhallinnan tai tietotekniikan osalta voisivat olla juuri sinulle sopivia koulutuksia.

Kiinnostus uuteen alaan

Oletko löytänyt jonkin uuden, kiinnostavan alan ja haluat kehittää itseäsi siinä? Tutki koulutustarjontaamme, sillä meillä on lyhytkoulutuksia muun muassa hevosharrastajille, joille järjestämme noin kerran vuodessa irtokenkäkoulutuksen. Kannattaa seurata Luksian ajankohtaista -osiota niin pysyt ajan tasalla hakuun tulevista, uusista koulutuksista. Juuri tällä hetkellä haussa olevat koulutukset löydä koulutus -osiosta.

Henkilökohtainen kehitys

Saatat haluta kehittää itseäsi taloudenhallinnassa, kommunikaatiotaidoissa tai vaikka oppia tekemään terveellisempää ruokaa. Luksian koulutustarjonta on laaja. Ellet löydä koulutustarjonnastamme sopivaa koulutusta, ole yhteydessä niin katsotaan, löydämmekö juuri sinulle sopivan koulutuspolun.

Sertifikaatit ja lisenssit

Jotkut ammatit edellyttävät tiettyjä sertifikaatteja tai lisenssejä. Sinulta saattaa puuttua hygieniapassi tai tulityökortti. Nämä ja muut lyhytkoulutukset voit myös suorittaa meillä Luksiassa.

Uudelleenkouluttautuminen

Työpaikan menettäminen tai elämänmuutos saattaa tuoda eteen tilanteen, jossa uusi ala tai ammatti tulee ajankohtaiseksi. Luksia tarjoaa ammatillista työvoimakoulutusta. Ota yhteyttä TE-toimistoon, voitte yhdessä arvioida, millainen koulutus sinulle sopii.

Mikä on aikuiskoulutus? | Aikuiskoulutuksen muodot

Aikuiskoulutus sisältää monenlaisia muotoja. Luksian monimuotoisessa opetuksessa on seuraavia mahdollisuuksia:

 • lyhytkoulutukset
 • kurssit
 • työpajat
 • seminaarit
 • verkkokurssit
 • etäopinnot
 • ammatilliset opinnot

Opiskelu aikuisena on haastavaa, kun pitää suunnitella opinnot arjen elämään mukaan. Siksi koulutuksissamme on otettu tämä huomioon. Olemme pyrkineet järjestämään koulutusta sekä etänä että verkkokoulutuksina. Joissakin koulutuksissa tarjoamme opetusta myös iltaisin.

Aikuiskoulutuksen verkko- ja etäopinnot

Koulutustarjonnasta löydät käynnissä olevat verkko- ja etäopinnot. Lisäämme näitä aikuiskoulutusmuotoja lähiaikoina. Kannattaa ottaa sivu seurantaan niin pysyt ajan tasalla aikuiskoulutuksen eri muodoista ja vaihtoehdoista.

Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen

Luksia mahdollistaa opiskelijoiden ilmoittautumisen opintoihin ilman lukukausi- tai lukuvuosirakennetta. Aloitat opinnot silloin, kun sinulla on siihen mahdollisuus ja olet opintoihin valmis.

Jatkuva haku antaa joustavuutta opiskelijoille, jotka ovat työelämässä, perheellisille tai sellaisille henkilöille, joilla on muita sitoumuksia, jotka vaikuttavat opintoihin.

Pyrimme olemaan joustavia. Jatkuvan haun ammatillisen koulutuksen aikuisopiskelijat etenevät opinnoissa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että etenet opinnoissa omaa tahtiasi. Tämä lisää ammatillisen koulutuksen joustavuutta ja saavutettavuutta.

Aikuisopiskelijan mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Aikuisopiskelijana voit valita monenlaisia kursseja sekä ohjelmia oman kiinnostuksesi mukaan. Kun olet motivoitunut, elämätilanteesi antaa mahdollisuuden opintoihin, sinulla on tarve ja tavoite, olet valmis kouluttautumaan.

 

Tervetuloa opiskelijaksi meille Luksiaan!

Ajankohtaista

Luksiaan valitut opiskelijat

Luksiaan valitut opiskelijat

Luksiaan valittiin vuoden 2024 yhteishaussa 649 uutta opiskelijaa. Onnea kaikille uusille opiskelijoille! Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 27.6.2024. Tässä vielä hyödyllisiä linkkejä, joihin sinun kannattaa tutustua: Tervetuloa luksialaiseksi >>...

Välivuosiopinnot

Välivuosiopinnot

Välivuosiopinnot tarjoavat mahdollisuuden kehittää itseään. Välivuosiopinnoista voi olla hyötyä niin työelämässä kuin jatko-opinnoissa. Jos jäit ilman koulutuspaikkaa niin sinun kannattaa harkita välivuosiopintoja. Haluat varmasti edistää omaa osaamistasi sekä...

Opintoalakohtaiset aikataulut

Opintoalakohtaiset aikataulut

Opintoalakohtaiset aikataulut 5.8.2024 | Yhteishaun kautta paikan saaneet opiskelijat Lohjan kampus Toivonkatu 4, klo 8.30 (päärakennus, kokoontuminen pääovien läheisyydessä ulkona) Elintarvikealan pt (leipuri-kondiittori) Hius- ja kauneudenhoitoalan pt (kosmetologi,...