Työvoimakoulutus | TE-koulutus

Työvoimakoulutus on suunniteltu parantamaan työllistymismahdollisuuksia hankkimalla uusia taitoja tai päivittämällä nykyistä ammattitaitoa. TE-koulutus on monipuolista ja kattaa eri ammattialoja sekä taitoja.

Voit yhdessä TE-toimiston kanssa arvioida, millainen koulutus sinulle sopii. Koulutuksen tarkoituksena on parantaa sinun mahdollisuuksia työllistyä ja löytää uusi työpaikka. Tärkeintä on, että pyrimme yhdessä tukemaan sinua, kun siirryt työttömyydestä takaisin työelämään.

Työvoimakoulutus on maksutonta koulutusta. Ammatillinen työvoimakoulutus on siis tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille, joiden työt ovat loppumassa. Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelujen ja tarvittaessa soveltuvuuskokeiden perusteella.

Työvoimakoulutukset

Työvoimakoulutukset ovat työmarkkinalähtöisesti suunniteltuja koulutuksia. Niiden tavoitteena on parantaa henkilön ammattitaitoa ja työllistymismahdollisuuksia, säilyttää työpaikka, parantaa valmiuksia toimia yrittäjänä sekä edistää ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta ja yritysten syntymistä.

Koulutus on etupäässä ammatillista koulutusta, kuten perus- tai ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta tai ammatillista lisäkoulutusta. Useimmiten työvoimakoulutus on jatko- ja täydennyskoulutusta jo aiemmin hankitulle ammattitaidolle. Koulutus voidaan liittää myös osaksi muita työllistämistoimenpiteitä, kuten tukityöllistämistä tai kuntoutusta, jotka lisäävät mahdollisuuksia päästä töihin. Työvoimakoulutuksena voit suorittaa loppuun myös kesken jääneet yliopisto- tai ammattikorkeakouluopinnot.

Valmennukset

Jos olet työtön työnhakija TE-toimiston kautta, voit osallistua Polku-valmennukseen. Valmennuksessa kehität työnhakutaitojasi ja kartoitat uravaihtoehtojasi.

Työpolulta vauhtia työelämään

Etsitkö uutta työtä, opiskelumahdollisuuksia vai oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? Työpolku-valmennuksessa saat ohjausta ja tukea oman suuntasi löytämiseen, työhakutaitojen kehittämiseen ja tavoitteidesi toteuttamiseen.

Työpolku-valmennus on 5-10 päivän tehokas ryhmävalmennus, jonka aikana päivität mm. oman CV:n, työhakemuksen ja löydät uusia työnhaun kanavia. Ryhmävalmennuksessa saat myös ajantasaista ja asiantuntevaa ohjausta opintoihin hakeutumiseen ja uuden ammatin hankkimiseen. Valmennus sopii sinulle, joka haluat vauhdilla työelämään!

Urapolulta tavoitteet todeksi

Pohditko työelämäsi tulevaisuuden suuntaa tai kaipaatko ohjausta koulutuksesi päivittämiseen? Urapolku-valmennus sopii sinulle, joka kaipaat tukea oman urapolkusi selkiyttämiseksi, tavoitteiden asettamiseksi ja niiden saavuttamiseksi.

Urapolku-valmennus on 15-20 päivää kestävä ryhmävalmennus, jonka aikana saat asiantuntevaa ohjausta, voit keskittyä oman osaamisesi kirkastamiseen ja saat uusia näkökulmia oman urapolkusi edistämiseen. Ryhmävalmennuksen aikana päivität myös omat työnhaun asiakirjasi ajan tasalle ja saat monipuolista tietoa työnhaun kanavista sekä koulutustarjonnasta. Ryhmävalmennuksen päättyessä sinulla on laadittuna oma ura- ja työllistymissuunnitelma, jota on hyvä lähteä toteuttamaan.

Jatkopolku-palvelun kautta urasuunnitelmissa eteenpäin

Ryhmävalmennuksen jälkeen jatkuu oma henkilökohtainen Jatkopolku-palvelu, jonka aikana saat käyttöösi Luksian ammattitaitoisen ja asioihisi paneutuvan oman valmentajan. Jatkopolku-palvelussa voit toteuttaa urasuunnitelmaasi eteenpäin ja saada tukea henkilökohtaisissa tapaamisissa. Jatkopolku-palvelu kestää noin kolmen kuukauden ajan ja se toteutetaan sinun tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaisesti.

Hae valmennukseen >>
Aikataulut >>
Katso Luksian Uracast >>

Jos sinulla on kysyttävää Luksian koulutustarjonnasta, ota yhteyttä.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Uudelle opiskelijalle >>