Luksiassa voit hankkia osaamista erilaisissa kansainvälisissä oppimisympäristöissä. Kansainvälisyys avaa ovia globaaleille mahdollisuuksille, auttaa kehittämään kulttuurista osaamista ja parantaa työelämässä tarvittavia taitoja.

Ulkomaanjakso edistää kielitaitoasi. Hankit kokemusta toisen maan kulttuurista, työskentelet erilaisten ihmisten kanssa ja laajennat näin näkökulmaasi. Saat uusia ajatuksia oman alan kehityksestä ja ymmärrät paremmin maailmanlaajuisia näkökohtia omalla alallasi.

Voit siis suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla työpaikalla tai yhteistyöoppilaitoksessa

Työjakso kestää kuukaudesta kahteen kuukauteen. Työjakso sopii parhaiten opintojesi loppusuoralle, sillä kun osaamista ja ammattitaitoa on kertynyt riittäväsi kotimaassa, on hyvä lähteä ulkomaanjaksolle.

Joillakin aloilla on yhteistyöoppilaitoksia, jonne voit hakea kansainväliselle vaihtojaksolle. Oppilaitosvaihto voidaan toteuttaa myös opiskelijaryhmälle.

Vaihtoja Euroopan maihin tehdään eniten Erasmus + -rahoituksella

Mikäli ulkomaanjakso on työelämässä oppimista, joka ei perustu työsuhteeseen ja josta ei makseta palkkaa tai palkkiota, sovelletaan siihen koulutussopimusta (Training Agreement).

Jos lain mukaiset oppisopimuskoulutuksen järjestämisedellytykset ulkomaanjakson aikana täyttyvät, sovelletaan jaksoon oppisopimusta (Apprenticeships).

Tutkinto-ohjaaja varmistaa aina, mihin tutkinnon osaan tai tutkinnon osan osaan ulkomaanjakso voidaan tunnistaa ja tunnustaa.

Ota yhteyttä:
Luksian kansainvälisyyskoordinaattorit
international@luksia.fi

Jos sinulla on kysyttävää Luksian koulutuksista,
ota yhteyttä:
hakupalvelut@luksia.fi