Me Luksiassa koulutamme matkailualan ammattilaisia. Matkailualan perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Koulutus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän.

Lue lisää oppisopimuksesta >>

Meiltä löytyy tekijöitä myös täksi kesäksi

Onko sinulla haussa matkailualan kesätyöntekijä? Jos sinulla on vielä haku päällä, ota yhteyttä!

Tarja Halttunen
matkailualan opettaja
puh. 044 369 7308
tarja.halttunen@luksia.fi

Ravintola- ja matkailualan koulutus sopii kesätyöntekijälle tai kausityöntekijälle

Kesäajan sesonkityö edellyttää työvoimaa huomattavasti enemmän kuin muu työaika tietyillä aloilla. Lyhytaikaiseen sesonkiluonteiseen työhön voi toki hakeutua ympäri vuoden. Työ on kausiluonteista, kun sitä tehdään tiettynä aikana vuodesta tai työn määrä lisääntyy ennakkoon tiedossa olevana ajankohtana.

Boostia kausityöhön on valmennusta verkon kautta. Tuleva kausityöntekijä voi siis valmentautua kotoa käsin ennen varsinaisen työn aloitusta. Valmennusta on kaksi iltaa viikossa, yhteensä 30 tuntia.

Koulutuksesta saa valmiudet työskennellä ravintola- ja matkailualan eri tehtävissä sekä perustietoa aloilla toimimisesta. Koulutuksen aikana voi suorittaa aloilla tarvittavat passit:

  • Henkilöllä täytyy olla hygieniapassi, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
  • Anniskelupassia tarvitsee, jos työskentelee anniskelupaikassa vastaavana hoitajana.
  • Ikärajapassi tarvitaan, jos myydään asiakkaalle ikärajavalvottuja tuotteita.

Koulutus antaa perusvalmiudet asiakaspalveluun sekä ruotsin että englannin kielellä. Koulutuksesta saa kurssitodistuksen sekä tietoa jatkokoulutusmahdollisuuksista.

Tämä valmennus on oiva vaihtoehto tulevalle kausityöntekijälle, sillä koulutus on etänä. Valmennusaika on 3.4. – 8.5. kaksi kertaa viikossa klo 16-19.

Ravintola- ja matkailualan yrittäjät voivat ilmoittaa omat kausityöntekijänsä koulutukseen ja näin varmistaa, että tulevan kesäsesongin uudet työntekijät saavat valmiuksia alan tehtäviin ja että heillä on tarvittavat passit kunnossa.

Lisätietoa koulutuksesta antaa:
Anne-Mari Hätönen
anne-mari.hatonen@luksia.fi
puh. 044 335 5868

Tutustu matkailualan koulutukseen >>