Matkailualan perustutkinto

Henkilö osoittaa kartasta paikkaa. Kuvassa myös pienoismalli Eiffel-tornista.

Haluatko tarjota asiakkaille elämyksiä? Oletko kiinnostunut matkailualan työtehtävistä? Oletko matkailualan ja kansainvälisyyden sykkivä sydän? Työllisty asiakaspalveluammattiin, tule Luksiaan ja opiskele matkailualan perustutkinto.

Matkailualan perustutkinnon tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista ja antaa valmiuksia toimia asiakaspalvelutehtävissä niin matkailualalla kuin matkailuyrityksissä.

Matkailualan tutkinto tarjoaa monipuolisia opintoja. Perustutkinnossa voit erikoistua valinnaisilla tutkinnon osilla, joita ovat muun muassa

  • majoituspalvelut
  • matkapalvelujen myynti
  • ohjelmapalvelujen toteuttaminen

Matkailualan tutkinnon suorittanut on matkailun asiakaspalvelija.  Matkailuala tarjoaa monipuolisia ja kansainvälisiä työmahdollisuuksia. Sinulla on mahdollisuus työskennellä eri maissa ja erilaisissa kulttuuriympäristöissä.

Kestävä kehitys on osa opintoja. Tämä tarkoittaa sitä, että ihminen, talous ja ympäristö otetaan tasavertaisesti huomioon Luksian opetuksessa.

Matkailuala on ala, jossa voit jatkossa kehittää ammattitaitoasi erilaisilla kursseilla ja täydennyskoulutuksilla.

Matkailualan opinnot ovat käytännönläheisiä. Opintoja suoritetaan myös työelämässä työssä oppien. Jotkut saattavat työllistyä alalle jo opintojen aikana.

Opintojen kesto on noin 2-3 vuotta. Tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti, joten opintojesi kestoon vaikuttaa aiempi koulutus- ja työhistoriasi. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Matkailualan perustutkinto antaa hyvän pohjan matkailualan ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin. Tiesitkö muuten sen, että ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Matkailualan tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää matkailualan työpaikkaa. Voit hakeutua oppisopimusopiskelijaksi, vaikka haku ei olisikaan päällä juuri nyt.

Tiesithän, että Luksian koulutuksiin voit hakea heti, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Jatkuva haku tarkoittaa sitä, että voit hakea tutkintokoulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelet lukion oppiaineita samanaikaisesti, kun opiskelet matkailualan perustutkintoa. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta, kerro se meille.

Jos opiskelet matkailualaa päätoimisesti, voit hakea Kelan opintoetuuksia. Tarkemmat tiedot löydät Kelan sivuilta. Jos saat työttömyysetuutta, voit tiedustella TE-toimistostasi, voiko matkailualan koulutusta opiskella työvoimakoulutuksena.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>