Sosiaali- ja terveysalan opettajien vierailu kehitysvammaisten palvelukoti Attendo Hiidessä antoi paljon tietoa arjen työelämästä

Open Day – konseptin mukaisella vierailulla Luksian sotepuolen Terhi Hänninen ja Paula Lähteenkorva saivat arvokasta tietoa siitä, millaista on työskennellä alalla. He ottivat osaa aamun työtehtäviin Nummelan yksikössä.

Attendo Hiisi on Nummelassa sijaitseva kehitysvammaisten palvelukoti. Hiisi tarjoaa asukkaille tehostettua palveluasumista ja yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen.

Open Day toimintamallissa opettajat saavat tietoa työelämän tarpeista

Open Day –toimintamalli:

  • Sovitaan päivämäärä ja aikataulu vierailulle
  • Sovitaan, kuinka monta opettajaa voi vierailulle tulla
  • Työnantajaan ja toimintaympäristöön tutustuminen sekä yhteistyöstä keskusteleminen
  • Opettajien mahdollinen osallistuminen itse työhön
  • Yhteistyön jatkosta sopiminen

Vierailu kesti aamupäivän

Yksikön esihenkilö Sami-Petteri Kekki otti opettajat vastaan ja esitteli talon sekä talon toimintatavat.

– Saimme olla mukana aamun työtehtävissä eli olimme mukana asukkaiden herätyksissä ja aamutoimissa, kertoo opettaja Paula Lähteenkorva. – Talon toimintatavat tulivat tutuksi ja saimme keskustella ohjaajien kanssa heidän työstään ja seurata heidän työtehtäviään.

– Luksian opiskelijat ovat myös tervetulleita tutustumaan yksikön toimintaan, toteaa yksikön esihenkilö Sami-Petteri Kekki. Tämä on oiva tapa tutustua siihen, millaista on työskennellä alalla.

Open Day – tapahtuma opiskelijoille

Tapahtuma on tilaisuus, jossa yritys tai organisaatio avaa ovensa opiskelijoille ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua yrityksen toimintaan, työtehtäviin ja työympäristöön. Opiskelijoilla on näin mahdollisuus kohdata ammattilaisia, kuulla heidän kokemuksiaan alasta ja oppia lisää alan työtehtävistä.

Yritys tai organisaatio hyötyy tilaisuudesta, sillä vierailun aikana on mahdollisuus edistää työnantajamielikuvaa ja luoda uusia kontakteja tuleviin alan ammattilaisiin.

Lisätiedot:

Paula Lähteenkorva
opettaja | sosiaali- ja terveysala
puh. 044 369 6656

Terhi Hänninen
tuotevastaava | sosiaali- ja terveysala
puh 044 491 4206

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto >>

Kuvassa vasemmalta Terhi Hänninen, Sami-Petteri Kekki ja Paula Lähteenkorva.