Toisen asteen yhteishaun hakuaika päättyi 19.3.2024. Luksiaan hakeneiden ensisijaisten hakijoiden määrä oli tänä vuonna 614, kun se viime vuonna oli 606 hakijaa.

Kevään yhteishaku

Kevään yhteishaussa haettiin toisen asteen syksyllä alkavaan ammatilliseen koulutukseen. Suosituimpia aloja olivat sähkö- ja automaatioala, liiketoiminta-, talotekniikka- ja ajoneuvoala.

Vuoden 2023 hakijamääriin verrattuna sähkö- ja automaatioala on pitänyt suosionsa, toki kyseiselle alalle ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna vähemmän kuin vuonna 2023. Liiketoiminta- ja ajoneuvoala ovat kasvattaneet ensisijaisten hakijoiden määrää vuodesta 2023.

Kun otetaan huomioon kaikki hakutoiveet (1-7) niin kärkisijoille nousevat samat alat. Toki sieltä nousevat esiin myös rakennusala sekä hius- ja kauneudenhoitoala.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishausta

Valintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6. Opiskelupaikan voi ottaa vastaan heti tulosten julkaisun jälkeen mutta viimeistään 27.6. mennessä. Jos on varasijalla, paikan voi saada 16.8. asti.

Yhteishaussa vapaaksi jääneet paikat

Luksialla on koulutuksiin jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että vapaaksi jääneille paikoille voi hakea myös yhteishaun jälkeen.

Ammatti oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti. Koulutus sopii kaikille yli 15-vuotiaille tai sitä vanhemmille, jotka haluavat suorittaa ammatillisen koulutuksen.

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa ammatillisen tutkinnon. Oppisopimuskoulutus edellyttää työpaikkaa alalta.

Jatkuva haku >>
Opiskelijalle >>