Omenakarnevaalit Lohja | Luksia

Vuoden 2025 Omenatuote on Luksian opiskelijoiden omenachutney

Luksian opiskelijat menestyivät Lohjan Omenakarnevaaleilla, kun heidän valmistamansa omenachutney palkittiin Vuoden 2025 Omenatuotteena.

Voitto tuntui opiskelijoista upealta. –  Tosi hyvältä tuntui, hienoa saada tunnustusta tekemisestä, tiimi kommentoi tapahtunutta.

Uusi maku omenasta

Chutneyn idea syntyi, kun opiskelijat halusivat tehdä omenasta jotain erilaista kuin perinteisen hillon. Reseptiä kehiteltiin ja testattiin yhdessä opettajien kanssa. Lopputulos hurmasi sekä tuomariston että yleisön.

Karnevaalien tunnelmaa

Omenakarnevaalit tarjosivat opiskelijoille vauhdikkaan ja opettavaisen päivän. – ’Oli kiva uusi kokemus’, ’hektistä mutta hauskaa’ ja ’hyvä opetuskokemus’, opiskelijat kuvaavat tunnelmaa.

Parasta oli ihmisten kohtaaminen, yhdessä tekeminen ja iloinen tunnelma. – Maistiaisten jakaminen oli kivaa, kaikki olivat hyvällä mielellä, tuumaavat opiskelijat.

Oikeaa oppia käytännössä

Tapahtuma antoi opiskelijoille aitoa harjoitusta asiakaspalvelusta, kassatyöstä ja tapahtuman järjestämisestä. Samalla he pääsivät kertomaan kävijöille opinnoistaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Juuri niistä taidoista, joita työelämässä tarvitaan.

Voitto kruunasi päivän

Vuoden Omenatuote -palkinto toi opiskelijoille valtavasti iloa ja vahvisti uskoa omaan osaamiseen. Se osoittaa, että yhdessä kehitetyt ideat ja rohkeus kokeilla uutta todella kantavat hedelmää.

Onnea opiskelijoille hienosta saavutuksesta!

Herkullista omenachutneytä on tulossa myyntiin Luksian Lohjan kampuksen oppimisympäristönä toimivaan kahvilamyymälään.

Kahvilamyymälä Campus Café >

📸 Katso kuvat Omenakarnevaaleilta >

Joukko ihmisiä, joilla valkoinen kokkitakki sekä mustat housut.

Luksian opiskelijat ja Vuoden 2025 Omenatuote -diplomi.


Aiemmat julkaisut tapahtumasta

Omenakarnevaaleilla maistellaan opiskelijoiden tekemiä sesonkiherkkuja

Lauantaina 20. syyskuuta klo 10–16 Lohjan museon pihapiiri täyttyy syksyn tuoksuista ja tunnelmasta, kun perinteiset Omenakarnevaalit tuovat yhteen omenat, sadonkorjuun ja osaavat tekijät. Mekin olemme jälleen mukana karnevaaleissa.

Tapahtumassa nähdään elintarvike- ja ravintola-alan opiskelijoiden taidonnäytteitä

Leipuri-kondiittoriopiskelijat loihtivat monipuolisia omenaherkkuja. Ravintola-alan opiskelijat valmistavat sesonkituotteita syksyn raaka-aineista.

Suuren suosion saanut opiskelijoiden oma myyntipiste palaa entistäkin herkullisempana

Valikoiman suunnittelevat ja toteuttavat opiskelijat itse. Aina reseptiikasta esillepanoon ja asiakaspalveluun asti. Omena on luonnollisesti pääroolissa, mutta mukana on myös muita syksyn parhaita makuja.

Aidossa asiakaskohtaamisessa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan tulevaa ammattiaan käytännössä

Tapahtuma tarjoaa heille arvokasta kokemusta tuotekehityksestä, myynnistä ja asiakaspalvelusta – sekä mahdollisuuden kertoa kävijöille opinnoistaan ja urahaaveistaan.

Tule maistamaan, inspiroitumaan ja tukemaan tulevaisuuden tekijöitä Lohjan sydämessä.

Lohja – omenan koti

Ei ole sattumaa, että juuri Lohjalla juhlitaan Omenakarnevaaleja. Kaupungissa kasvaa arviolta yli 136 000 omenapuuta. Omena on vahvasti osa alueen historiaa ja identiteettiä.

Lohjan museon pihapiiri täyttyy jälleen sadonkorjuun tunnelmasta. Tapahtuma tuo yhteen paikalliset viljelijät, käsityöläiset ja ruokatekijät. Myös Luksian opiskelijat ovat osana värikästä kattausta. Omenakarnevaalit tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille ja iloa koko perheelle.

Tervetuloa Omenakarnevaaleille

Lohjan museon pihapiiri
la 20.9.2025 klo 10–16

Elintarvikealan perustutkinto >
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto >

Torikojussa viisi henkilöä, jotka myyvät leipomotuotteita, jotka ovat esillä pöydässä.