Välivuosiopinnot tarjoavat mahdollisuuden kehittää itseään. Välivuosiopinnoista voi olla hyötyä niin työelämässä kuin jatko-opinnoissa. Jos jäit ilman koulutuspaikkaa niin sinun kannattaa harkita välivuosiopintoja.

Haluat varmasti edistää omaa osaamistasi sekä kehitystäsi kohti unelma-ammattia. Viettäessäsi välivuotta opinnoista, on se mainio tilaisuus omaan, henkilökohtaiseen kasvuun. Voit selkeyttää omia tulevaisuuden suunnitelmia.

Tässä muutama asia, joita sinun kannattaa pohtia:

  • Mitä haluat saavuttaa välivuoden aikana?
  • Haluatko hankkia työkokemusta?
  • Haluatko työskennellä samalla, kun opiskelet?
  • Haluatko luoda uusia kontakteja, joista saattaa olla hyötyä tulevaisuudessa?

Välivuosi on myös tilaisuus lepäämiseen ja akkujen lataamisen

Vuosi on kuitenkin pitkä aika, joka kannattaa käyttää hyväksi myös itsensä kehittämiseen. Kun mietit ja suunnittelet tämän hyödyllisen jakson elämässäsi, saat välivuodesta antoisan. Kenties saat etumatkaa niin tulevissa opinnoissa kuin työelämässä. Välivuosiopinnot voivat parantaa mahdollisuuksiasi päästä tulevaan jatko-opintopaikkaasi.

Välivuosiopintoja kannattaa harkita, jos:

  • haluat tutustua alaan, joka sinua kiinnostaa
  • haluat hankkia alan työkokemusta
  • haluat kehittää ammattitaitoa ja -kokemusta

Käytä ajanjakso hyödyksi, sillä tarjolla on lyhytkursseja, joilla voit syventää osaamista tietyllä alalla tai oppia täysin uutta. Voit suorittaa yksittäisiä ammatillisen tutkinnon osia, jotka kiinnostavat sinua. Jatkuvan haun koulutuksissa nämä ovat nimellä osatutkinto. Nämä tutkinnon osat voivat olla hyödyllisiä myös urasuunnitelmiasi ajatellen. Työssäoppiminen ja -harjoittelu edistävät ammatillista osaamistasi.

Tutustu tästä Luksian jatkuvan haun koulutuksiin >>
(linkin takaa löydät myös välivuosiopinnot)

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>

Henkilö istuu puidussa viljapellossa selin kameraan.