Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - luksia.fi

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kaksi kokkia tekee ruokaa keittiössä.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Luovuutta, makua ja palveluasennetta. Opiskele mestariksi ruoan ja elämyksen maailmaan.

Luksiassa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit opiskella Lohjan ja Nummelan kampuksilla. Opinnot ovat käytännönläheisiä ja vahvasti työelämään sidottuja. Käytössäsi ovat Luksian omat koulutusravintolat ja modernit opetustilat, joissa opit tekemällä. Siis asiakkaita palvellen, ruokia valmistamalla ja elämyksiä tuottamalla.

Opintojen aikana voit suuntautua joko asiakaspalvelun osaamisalaan (tarjoilija) tai ruokapalvelun osaamisalaan (kokki).

Opinnot ja osaamisalat

Kokin opinnot kehittävät ruoanvalmistuksen ammattilaiseksi. Opit valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja esteettisesti kaunista ruokaa erilaisilla menetelmillä. Osaat hankkia, käsitellä ja säilyttää raaka-aineita sekä toimia erilaisissa keittiöympäristöissä ja tilanteissa – lounasravintolasta juhlapalveluun.

Tarjoilijan opinnoissa painottuvat asiakaspalvelu ja vuorovaikutustaidot. Opit myymään ja tarjoilemaan ruokia ja juomia erilaisissa ravintoloissa ja tilaisuuksissa. Hallitset tarjoilutekniikat, osaat esitellä tuotteita ja huolehdit asiakastyytyväisyydestä myös kiireen keskellä.

Opinnot sisältävät runsaasti työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Voit suorittaa jaksoja myös ulkomailla Erasmus+ -vaihdon kautta. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan henkilökohtainen opintopolku.

Työllistyminen ja urapolut

Ravintola- ja catering-alan ammattilaiset työllistyvät monipuolisesti: ravintoloihin, kahviloihin, juhlapalveluihin, suurtalouskeittiöihin, hotelleihin ja matkailualan yrityksiin.

Tarjoilija työskentelee esimerkiksi ravintoloissa, pubeissa, kahviloissa, tilaus- ja juhlapalveluissa tai matkailuyrityksissä.

Kokki työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, laivoilla, catering-palveluissa ja suurkeittiöissä.

Moni alan ammattilainen toimii myös yrittäjänä tai erikoistuu esimerkiksi erityisruokavalioihin, somistukseen, juomaosaamiseen tai tapahtumaruokailuihin.

Jatko-opinnot ja urakehitys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ravintola- ja catering-alalta valmistuneet voivat jatkaa opintoja esimerkiksi restonomiksi (AMK).

Luksiassa on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto (lukio + ammatillinen) kaikilla aloilla. Myöhemmin voit täydentää osaamistasi myös ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla.

Koulutuksen tiedot

Tutkinto: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Tutkintonimikkeet: Kokki, tarjoilija
Osaamisalat: Ruokapalvelun osaamisala, Asiakaspalvelun osaamisala
Laajuus: 180 osaamispistettä
Kesto: noin 3 vuotta
Opetustapa: lähiopetus ja työpaikalla tapahtuva oppiminen
Opetuskielet: suomi
Kielitaitovaatimus: A2.1
Kampukset: Lohja ja Nummela
Maksu: maksuton

Miksi opiskella Luksialla?

Luksiassa opit tekemällä. Käytännönläheisesti ja aidossa ympäristössä. Meillä pääset luomaan makuelämyksiä, palvelemaan asiakkaita ja toimimaan osana tiimiä, jossa yhteistyö ja oma-aloitteisuus ovat avain menestykseen.

Kansainvälisyys kuuluu osaksi opintoja, ja opiskelijat voivat lähteä ulkomaille harjoitteluun Erasmus+ -ohjelman kautta.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

👉 Luksiasta ammattikorkeakouluun