Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Järjestelmäkamera pöydällä lähellä kannettavaa tietokonetta.

Onko haaveenasi media-alalla työskentely? Halutako tehdä uutisia tai mainontaa televisioon? Oletko kiinnostunut uusmediatuotteista? Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa sinulle valmiudet erilaisiin media-alan ja kuvallisen ilmaisun työtehtäviin. Tutkinto pitää sisällään muun muassa graafista suunnittelua ja valokuvaamista.

Mediapalvelujen toteuttajana voit työskennellä graafisena suunnittelijana, valokuvaajana, mediaproduktion assistenttina tai muissa media-alan ammateissa. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tarjoaa sinulle käytännönläheistä opetusta. Opetus sisältää projekteja, joissa voit soveltaa oppimaasi käytännössä. Tutkinto antaa sinulle vahvan pohjan media-alan ja kuvallisen ilmaisun työtehtäviin.

Valinnaisten tutkinnon osien perusteella sinun on mahdollisuus kartuttaa osaamista media-alan eri aihealueilta, kuten:

 • Graafinen tuotanto
  • visuaalinen tyyli, värimaailma, typografia, kuvat, grafiikka
 • Valokuvaus
  • valokuvien ottaminen, kuvankäsittely, valaistustekniikka
 • Video- ja tv-tuotanto
  • videoiden kuvaaminen, leikkaaminen, editointi, äänisuunnittelu
 • Animointi ja liikegrafiikka
  • liikkeen luominen ja tarinnan kerronta animaation kautta

Media-ala on nopeasti muuttuva ala. Me Luksiassa pyrimme tarjoamaan sinulle monipuolisen valikoiman taitoja, jotka ovat olennaisia nykyaikaisessa viestinnässä ja kuvallisen ilmaisun ammateissa. Lohjan kampuksella on vuonna 2022 valmistunut studio, jossa opetusta annetaan nykyaikaisella studiotekniikalla.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suoritettuasi voit vastata erilaisten mediapalvelujen suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta sekä valinnaisista tutkinnon osista. Valinnaiset tutkinnon osat löydät ePerusteet -linkistä.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:

 • Media-alalla toimiminen
 • Mediamateriaalien tekeminen
 • Audiovisuaalisessa tuotannossa toimiminen

Osa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opinnoista suoritetaan työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Media-alan perustutkinnon suorittaminen kestää noin 2-3 vuotta. Media-alan tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti.

Media-alan perustutkinto oppisopimuksena

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaminen aikuisena on myös mahdollista. Voit kouluttautua mediapalvelujen toteuttajaksi oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää työpaikkaa media-alalta. Oppisopimuksella opiskelun aloittaminen on mahdollista ympäri vuoden. Se sopii kaikille yli 15-vuotiaille tai sitä vanhemmille, jotka haluavat suorittaa media-alan perustutkinnon.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto tarjoaa hyvän pohjan jatko-opinnoillesi esimerkiksi ammattikorkeakouluun.

Jos opiskelet päätoimisesti media-alaa, voit tutustua Kelan sivuilla, millaiset mahdollisuudet sinulla on Kelan opintoetuuksiin.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Media-alan välivuosiopinnot | animoinnin ja liikegrafiikan tuotanto >>
Media-alan välivuosiopinnot | graafinen tuotanto >>
Media-alan välivuosiopinnot | video- ja tv-tuotanto >>