Media-alan välivuosiopinnot | graafinen tuotanto

Järjestelmäkamera pöydällä lähellä kannettavaa tietokonetta.

Haluatko tehdä painotuotteita, digitaalista mediaa tai mainoksia? Kiinnostaako suunnittelu, kuvittaminen, taitto, painaminen ja jälkikäsittely? Media-alan välivuosiopintojen graafisen tuotannon osaamispolulla pääset syventymään graafisen tuotannon maailmaan, oppimaan alan uusimpia työkaluja ja kehittämään luovia taitojasi.

Graafisen tuotannon ensimmäinen vaihe alkaa ideoiden suunnittelusta ja kehittämisestä. Siihen sisältyy muun muassa visuaalinen tyyli, värimaailma, typografia ja muut elementit. Toisessa vaiheessa mietitään kuvitus. Siihen tarvitaan kuvia tai grafiikkaa. Tämä tarkoittaa valokuvia, kuvankäsittelyä tai piirtämistä digitaalisesti.

Kun graafinen sisältö on valmis, se järjestetään ja taitetaan lopulliseen muotoonsa. Jos tuote on painotuote, se painetaan. Painon jälkeen saatetaan tarvita jälkikäsittely, joka voi olla esimerkiksi leikkaaminen, taittelu, nidonta tai laminointi.

Digitalisaation myötä graafisen sisällön tuottaminen digitaaliseen mediaan, on tullut tärkeäksi osaksi graafista tuotantoa. Digitaalisia medioita ovat esimerkiksi verkkosivut, sosiaalinen media ja mobiilisovellukset.

Graafisen tuotannon koulutuksessa opiskelet media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osat graafisen muotoilun tuotesuunnittelu sekä graafisen suunnittelun toteuttaminen. Koulutuksen laajuus on 45 osp.

Tämä koulutus on suunniteltu juuri sinulle, jos vietät välivuotta opinnoistasi. Halutessasi voit suorittaa koko media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon välivuosiopintojen jälkeen.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto >>