Voimankäytön hallinta | osatutkinto

Kolme turvallisuusalan opiskelijaa harjoittelee turva-alan otteita.

Kehitä ammatillista osaamistasi voimankäytön hallinnassa. Voimankäytön hallinta on taito, jonka avulla hallitset tilanteita, joissa on mahdollisuus tai tarve käyttää voimaa tai fyysistä kontrollia. Voimankäytön hallinnan opiskeluun kuuluu tiettyjen tekniikoiden ja strategioiden opiskelu ja harjoittelu sekä tilanteiden arviointi ja päätöksenteko.

Voimankäytön hallinnassa on monia elementtejä. Ammattilaisen tulee pysyä rauhallisena ja harkitsevana. On hyvä, jos omaa hyvät neuvottelu- ja viestintätaidot. Jos tilanne vaatii fyysistä voimankäyttöä, on hyvä tunnistaa erilaisia voimankäytön ja kontrollin tekniikoita tilanteen hallitsemiseksi turvallisesti ja tehokkaasti. Riskienarviointi ja tilanteen hallinnan arviointi on tärkeää tilanteen hallitsemiseksi.

Voimankäytön hallintaan liittyy tiukka lainsäädäntö sekä eettiset normit, jotka määrittelevät millä tavalla ja milloin voimaa saa käyttää.

Koulutuksessa suoritetaan tuvallisuusalan perustutkinnon voimankäytön hallinnan tutkinnonosa. Koulutus pitää sisällään kaasusumutinkoulutuksen, teleskooppipatukkakoulutuksen, järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutuksen sekä voimankäyttövälineiden kertauskoulutuksen. Koulutuksen laajuus on 15 osp.

Mikäli et ole suorittanut järjestyksenvalvojan peruskoulutusta, saat 16 tunnin vastaavan sisältöistä koulutusta yllä olevan lisäksi.

Koulutus on oppisopimuskoulutus, joten jos sinulla on alan työpaikka, ilmoittaudu koulutukseen ja hanki voimankäytön hallinnan osatutkinto.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Turvallisuusalan perustutkinto >>
Mikä on oppisopimus >>