Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Henkilö piirtää ohjeita paperille urheilukentällä.

Haluatko ohjata nuoria liikkumaan monipuolisia menetelmiä käyttäen? Haluatko kehittää liikunnan toimintaympäristöä noudattaen turvallisuusmääräyksiä, eettisiä periaatteita sekä alan lainsäädäntöä? Haluatko kehittyä työssäsi? Jos olet varhaiskasvattaja, alakoulun opettaja tai esimerkiksi iltapäiväkerhon ohjaaja, sinun kannattaa opiskella liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto.

Kun olet suorittanut liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon, osaat toimia valmentajana ja kehittää valmennuksen toimintaympäristöä. Toimit valmentajana urheilijalähtöisesti. Osaat tukea ja seurata nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä sekä edistää valmennustilanteiden turvallisuutta.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon suorittaneena liikuntaneuvojana osaat ohjata nuoria liikkumaan monipuolisia menetelmiä käyttäen. Osaat kannustaa liikunnalliseen elämäntapaan ja korostaa liikunnan vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn. Osaat nostaa esille myös terveyden sekä psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin.

Liikuntaneuvojana voit toimia liikunnan suunnittelu- ja ohjaustehtävissä. Julkisella sektorilla työpaikkojasi voivat olla liikuntatoimi tai muut liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvät toimialat. Yksityisellä sektorilla työnantaja voi olla esimerkiksi liikuntayritys tai voit toimia myös itsenäisenä liikuntayrittäjänä. Kolmannella sektorilla työnantaja voi olla esimerkiksi liikunta- tai urheiluseurat tai liikunta- ja urheilujärjestöt.

Koulutuksen opettajina toimivat Kolmen kampuksen urheiluopiston ammattitaitoiset ja innostavat opettajat. Näytöt toteutetaan työpaikalla.

Tiesitkö, että

Luksian koulutuksiin voit hakeutua jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Ellei haku ole auki, ota yhteyttä Haku- ja ohjauspalveluihin. Katsotaan yhdessä, koska seuraava haku aukeaa.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Lue lisää oppisopimuksesta >>