Sukellusalan ammattitutkinto

Kilpikonna veden alla.

Tutkinnon osan työsukeltaminen taso 1 suorittanut tekee omavaraisilla sukelluslaitteilla suoritettavia sukellustöitä syvyysalueella 0-30 metriä käyttäen dokumentointivälineitä, käsityökaluja ja vedenalaisia etsintämenetelmiä.

Työsukeltajan osaamisalan suorittanut tekee sukellustöitä kypäräsukelluslaitteilla syvyysalueella 0-50 metriä käyttäen työssään vedenalaisia työkoneita ja välineitä.

Tutkimussukeltaja osaa järjestää tieteellistä tutkimusta palvelevan sukeltajaryhmän sekä toimia sen jäsenenä että johtaa sitä.

Sukellusalan ammattitutkinnon työsukeltamisen osaamisalan suorittaminen vastaa vanhan tutkintorakenteen mukaisen ammattisukeltajan ammattitutkinnon tasoista osaamista.

Tutkinnon osan työsukeltaminen taso 1 tai tutkimussukeltaminen suorittaminen vastaa vanhan tutkintorakenteen mukaisen ammattisukeltajan ammattitutkinnon sisältämän kevytsukeltajan tutkinnon osaamista.

Työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia:

Tyypillisesti tutkinnon osan työsukeltaja taso 1 suorittaneet työskentelevät sukeltajana oman työnsä ohessa ja toimivat mm. teollisuuden sekä rakennusliikkeiden palveluksessa. Työsukeltajan osaamisalan suorittaneet toimivat päätoimisina sukellusyrityksien työntekijöinä tai yrittäjinä rakennusalan ja laivateollisuuden palveluksessa.

Tutkimussukeltajat toimivat tutkijoina ja kenttätyöntekijöinä tutkimuslaitoksissa, yksityisissä konsulttiyrityksissä ja yliopistoissa.

Tiesitkö, että

Luksian koulutuksiin voit hakeutua jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Ellei haku ole auki, ota yhteyttä Haku- ja ohjauspalveluihin. Katsotaan yhdessä, koska seuraava haku aukeaa.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>