Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Mies pesee välitilan ikkunoita sisätiloissa.

Pidätkö siitä, että tilat ovat puhtaita ja viihtyisiä? Oletko asiakaspalveluhenkinen ja osaat ottaa huomioon asiakkaan toiveet ja tarpeet? Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto on sinulle. Puhtaus- ja kiinteistöalan koulutus tähtää suoraan työelämään.

Me Luksiassa tarjoamme sinulle monipuolisen oppimisympäristön. Koulutamme sinut siivous- ja kiinteistönhuoltotehtäviin. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkinto antaa valmiudet työskennellä erilaisissa puhtaus- ja kiinteistöalan työtehtävissä, kuten siivoustyössä, kiinteistönhoidossa tai asiakaspalvelutehtävissä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tutkinnon suoritettuasi sinulla on monipuolinen käsitys alan työtehtävistä ja vaatimuksista. Opintojen aikana voit erikoistua esimerkiksi erilaisiin siivous- ja kiinteistönhuoltotehtäviin. Opit myös työssä tarvittavia taitoja ja työturvallisuusasioita.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto voi avata ovia erilaisiin työtehtäviin. Näitä työtehtäviä voi olla hotelleissa, kauppakeskuksissa, toimistoissa tai muissa julkisissa tiloissa, joissa tarvitaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan osaamista.

Kiinteistönhoitaja työllistyy erilaisiin kiinteistöjen ylläpitoon ja huoltoon liittyviin tehtäviin. Työkohteissa kiinteistönhoitaja voi vastata mm. kohteen LVI- ja automaatiojärjestelmistä, pienistä korjaus- ja huoltotöistä sekä ulkoalueiden kunnossapidosta.

Kiinteistönhoitajan työkohteita voivat olla teollisuus- ja toimistokiinteistöt tai asuinkiinteistöt. Työnantajana voivat olla isännöinti- tai kiinteistöalan yritykset, seurakunnat tai vaikka golf-kentät.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat ovat:

 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen
 • Kiinteistön yleishoito ja valvonta
 • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen
 • Yhteiset tutkinnonosat

Tutkinnon valinnaisia osia ovat muun muassa:

 • LVV-järjestelmien toimintakunnon ylläpito
 • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito
 • Kiinteistöautomaation käyttäminen
 • Ulkoalueiden hoitaminen
 • Kiinteistön toimintakunnon arviointi
 • Rakennustekniset korjaustyöt
 • Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Perustutkinnon suorittaminen kestää noin 2-3 vuotta. Tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti.

Sinun kannattaa työurasi aikana harkita puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittamista.

Luksia on mukana Oamk Highway yhteistyöhankkeessa, jossa toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka informaatioteknologiasta, tekniikasta tai luonnonvara-alalta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen.

Voit kouluttautua puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työpaikkaa. Oppisopimus on hyvä tapa saada tutkinto puhtaus- ja kiinteistöalalta työtä tehden.

Jos päätät opiskella päätoimisesti puhtaus- ja kiinteistöalaa, voit tutustua Kelan sivuilla, millaiset mahdollisuudet sinulla on Kelan opintoetuuksiin. Työttömyysetuutta saava voi selvittää omasta TE-toimistosta, voiko puhtaus- ja kiinteistöalaa opiskella työvoimakoulutuksena.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto >>
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto >>