Pintakäsittelyalan perustutkinto

Oletko kiinnostunut työskentelemään maalaus- tai pinnoitustöissä? Kiinnostaako sinua rakennusten viimeistelytyöt? Pintakäsittelyalan perustutkinnon suoritettuasi valmistut maalariksi. Maalarina pinnoitat, maalaat, tapetoit, ruiskumaalaat, laatoitat ja päällystät. Maalari tekee siis korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöitä. Jos sinulla on hyvä fyysinen kunto, olet luova ja sinulla on hyvä värisilmä, sinun kannattaa opiskella pintakäsittelyalan perustutkinto.

Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa sinulle perustiedot ja -taidot erilaisista pintakäsittelymenetelmistä ja -materiaaleista. Opit valitsemaan oikeat materiaalit ja menetelmät. Opit työskentelemään ympäristöystävällisesti ja turvallisesti. Ymmärrät pintakäsittelyprosessin teknisiä ja kemikaalisia perusteita.

Valmistuttuasi maalariksi, voit työllistyä esimerkiksi maalaamoon, teollisuuden pintakäsittelytehtäviin tai muihin alan yrityksiin. Pintakäsittelyalan tutkinnon suorittaneet maalarit voivat perustaa oman yrityksen.

Metalliteollisuudessa tarvitaan pintakäsittelijöitä ruiskumaalareina, jauhemaalareina, korroosionestomaalareina, kumi-, muovi- ja laattapinnoittajina sekä monena muuna ammattilaisena. Tuotemaalauksessa tarvitaan monitaitoisia pintakäsittelijöitä tuotteiden sekä kiinteiden rakennusosien maalaamisen, lakkaamiseen ja värjäämiseen.

Meillä Luksiassa pintakäsittelyalaa opiskellaan työsalissa harjoitustiloissa, omissa rakenteilla olevissa talotyömaakohteissa sekä työpaikoilla erilaisissa alan työtehtävissä.

Pintakäsittelyalan tutkinnon pakolliset tutkinnon osat:

  • Pintarakennustyömaalla toimiminen
  • Rakennusmaalaustyöt
  • Yhteiset tutkinnon osat

Valinnaisia tutkinnon osia ovat:

  • Ensimaalaustyöt
  • Korjausmaalaustyöt
  • Erikoismaalaustyöt
  • Mukailumaalaustyöt
  • Koristemaalaustyöt
  • Laatoitus
  • Koristetyöt

Pintakäsittelyalalta valmistuttuasi voit hakea AMK rakennustekniikan insinööriksi, muotoilijaksi tai restauroijaksi. Työuran aikana kannattaa myös harkita pintakäsittelyalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittamista.

Luksia on mukana Oamk Highway yhteistyöhankkeessa, jossa toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka informaatioteknologiasta, tekniikasta tai luonnonvara-alalta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen.

Pintakäsittelyalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Pintakäsittelyalan tutkinnon suorittaminen kestää noin 2-3 vuotta. Tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti.

Kouluttautuminen maalariksi oman työn ohessa on mahdollista oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää työpaikkaa pintakäsittelyalalta. Jos sinulta puuttuu tutkinto ja työskentelet maalarin tehtävissä, kysy työnantajaltasi, voitko suorittaa maalarin tutkinnon oppisopimuksella työtä tehden. Jos se on mahdollista, ota yhteyttä meihin. Ellei sinulla ole alan työpaikkaa mutta haluat kouluttautua maalariksi, hanki ensin alan työpaikka ja kerro työnantajallesi, että haluat suorittaa pintakäsittelyalan perustutkinnon oppisopimuksena. Oppisopimus sopii kaikille yli 15-vuotiaille myös aikuisille.

Jos haku ei ole juuri nyt auki, ota yhteyttä. Suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Jatkuva haku tarkoittaa sitä, että voit hakea tutkintokoulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Jos olet päättänyt opiskella päätoimisesti pintakäsittelyalaa, voit tutustua Kelan sivuilla, millaiset mahdollisuudet sinulla on Kelan opintoetuuksiin. Työttömyysetuutta saava voi selvittää omasta TE-toimistosta, voiko maalariksi opiskella työvoimakoulutuksena.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>