Logistiikan perustutkinto

Henkilö istuu kuljettajan paikalla ja katsoo takapenkille.

Oletko kiinnostunut ajoneuvoista ja haluat liikkuvan ammatin? Kiinnostaako tavaroiden ja palveluiden toimitusketjujen hallinta? Silloin sinun kannattaa opiskella logistiikan perustutkinto.

Logistiikka-alan opintoja suoritetaan käytännönläheisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että logistiikan opintoja suoritetaan myös työelämässä työssä oppien. Luksialla on logistiikka-alan opetuskäytössä modernit koneet ja laitteet.

Logistiikan perustutkintokoulutuksen suorittaminen antaa valmiudet työskennellä esimerkiksi palvelulogistiikkatyöntekijänä, yhdistelmäajoneuvonkuljettajana tai kuorma-auton kuljettajana.

 • palvelulogistiikkatyöntekijä
  • hallitsee varaston tietojärjestelmät, tavaran vastaanoton, pakkaamisen, hyllytyksen sekä tavaran tarkastuksen ja lähetyksen
 • yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • kuljettaa tavaraa kaupan ja teollisuuden tarpeisiin, huomioi taloudellisen ja ennakoivan ajotavan sekä seuraa ohjeita ja sääntöjä
 • kuorma-auton kuljettaja
  • kuljettaa tavaraa teollisuuden ja kaupan tarpeisiin, huolehtii teiden ja katujen kunnossapidosta, huolehtii jätehuollosta ja huomioi annetut ohjeet sekä säännöt

Logistiikan perustutkintoon kuuluu kuljetuspalveluiden osaamisala sekä sisälogistiikan osaamisala.

 • Kuljetuspalveluiden osaamisalan
  suorittanut osaa ja hallitsee ajoneuvon kuljettamisen ja ymmärtää turvallisen, taloudellisen ja ympäristöystävällisen toiminnan kuljetusalalla. Hän tuntee ajoneuvo- ja kuormankäsittelylaitteiden toimintaa ja pystyy tekemään niiden tavallisimmat huoltotoimenpiteet. Hän osaa käyttää erilaisia työkoneita. Hän hallitsee tieliikennesäädökset ja osaa toimia annettujen lakien ja säädösten mukaan. Hän suorittaa ADR-ajoluvan, työturvallisuuskortin, tieturva 1-kortin sekä C-luokan ajoluvan.
 • Sisälogistiikan osaamisalan
  suorittanut hallitsee varastoalan erilaisia työtehtäviä. Hän hallitsee varaston asiakirjat sekä varastokirjanpidon ja varaston työkoneet. Hänen toimintaansa kuuluu myös tavaran varastointi, kuljetukset, kierrätys sekä varastontietojärjestelmien käyttö. Hän tuntee varastotalouden ja materiaalitoimintojen perusasiat.

Logistiikan perustutkintoon sisältyy seuraavia aihealueita:

 • logistiikan perusteet
 • varastohallinta
 • kuljetus ja liikenne
 • toimitusketjun hallinta
 • laadunhallinta

Logistiikan perustutkinnon suorittaneella on kova kysyntä työmarkkinoilla. Suoritettuasi logistiikka-alan perustutkinnon voit työllistyä moniin, erilaisiin tehtäviin, kuten varastonhoitajaksi, varastopäälliköksi, logistiikka-/kuljetuskoordinaattoriksi tai muihin logistiikan ja toimitusketjun hallinnan tehtäviin.

Logistiikan perustutkinnon suorittaminen vie noin 2-3 vuotta. Logistiikka-alan opinnot suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti. Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Logistiikan perustutkinnon koulutuksen kesto voi vaihdella tavoitteista ja työ-/koulutushistoriasta riippuen 1-3 vuotta. Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Logistiikan perustutkinto on hyvä pohja jatko-opinnoillesi esimerkiksi ammattikorkeakouluun. Ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta korkeakouluhaun ensikertalaiskiintiöön.

Logistiikan tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus edellyttää työpaikkaa logistiikka-alalta.

Voit hakea Kelan opintoetuuksia, jos opiskelet perustutkintoa päätoimisesti. Näihin etuihin voit tutustua Kelan sivuilla. Voit myös tiedustella TE-toimistosta, onko tutkinnon suorittaminen mahdollista työvoimakoulutuksena, jos saat työttömyysetuutta.

Ellei logistiikan perustutkintoon ole haku juuri nyt käynnissä, ota yhteyttä. Suurimpaan osaan Luksian koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutuksiin joustavasti ympäri vuoden.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>