Isännöinnin ammattitutkinto verkko-opintoina

Kaksi henkilöä toimistohuoneessa, he hymyilevät kuvaajalle.

Oletko miettinyt uraa isännöitsijänä? Teetkö jo alan töitä mutta haluat kehittää osaamistasi isännöitsijän roolissa? Isännöinnin ammattitutkinto on koulutusohjelma, joka valmentaa sinut työskentelemään kiinteistöjen hallinnointiin liittyvissä tehtävissä.

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittanut osaa hoitaa kiinteistökohteen hallintoa, taloutta sekä teknistä elinkaarta vuosikellon ja asiakkaan tai omistajan kanssa sovitun strategian mukaisesti. Hän hallitsee isännöintikohteen sopimusasiat, asiakirjakäytännöt sekä viranomaisilmoitukset. Tutkinnon suorittanut osaa huolehtia riskienhallinnasta, asiakaspalvelusta ja viestinnästä kehittäen omaa toimintaansa nykyaikaisia työskentelytapoja hyödyntäen.

Suoritettuasi isännöinnin ammattitutkinnon voit työllistyä erilaisiin tehtäviin, kuten kiinteistöhuollon asiantuntijaksi, kiinteistöhallinnon avustajaksi tai kiinteistöjen isännöitsijäksi. Työpaikkojasi voivat olla isännöintiyritykset, kiinteistöyhtiöt, asunto-osakeyhtiöt tai kiinteistöjen hallintaan liittyvät organisaatiot.

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa, jossa voit suorittaa ammattitutkinnon vaatimat näytöt. Jos olet toiminut isännöitsijän koulutuksen vastaavissa töissä jo vuosia, sinulla on mahdollisuus suorittaa isännöitsijän ammattitutkinto näytöillä ilman lähiopetusta omassa tai opintoja varten hankitussa alan työpaikassa.

Isännöitsijän toimialoja:

 • asunto-osakeyhtiön isännöitsijä
  • vastaa asunto-osakeyhtiömuotoisen asuinkiinteistön ylläpidosta, hallinnosta ja arvon säilymisestä
 • vuokrataloisännöitsijä
  • vastaa vuokratalokiinteistöjen ylläpidosta, hallinnosta ja arvon säilymisestä
 • tekninen isännöitsijä
  • vastaa kiinteistön korjausrakentamisesta, teknisestä ylläpidosta ja hankerahoituksesta

Kaikille yhteinen tutkinnon osa on isännöinnin toimintaympäristön hallinta. Valinnaisista tutkinnon osista suoritetaan asunto-osakeyhtiön isännöinti. Tämän lisäksi valitaan yksi tutkinnon osa seuraavista osa-alueista:

 • tekniset palvelut isännöinnissä
 • uudiskohteen isännöinti
 • isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen

Halutessasi voit valita valinnaisen tutkinnon osan myös yrittäjyyden ammattitutkinnosta. Isännöinnin koulutuksen laajuus on 150 osaamispistettä.

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittaminen on siis hyvin käytännönläheistä. Tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti. Isännöitsijän tutkintokoulutus kestää noin puolitoista vuotta. Ammattitutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on pätevyys toimia isännöitsijänä, hoitaa kiinteistöjen ja taloyhtiöiden hallintotehtäviä ammattimaisesti joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä alan yrityksissä.

Tutkinnon suorittaminen voi avata uusia mahdollisuuksia edetä työuralla. Voit ottaa vastuullisempia tehtäviä tai edetä kiinteistöhallinnon johtotehtäviin. Voit myös jatkaa opintoja ja erikoistua esimerkiksi taloyhtiöiden taloushallintoon tai kiinteistöjen tekniseen ylläpitoon.

Ellei haku isännöitsijän koulutukseen ole juuri nyt auki, ota yhteyttä. Suurimpaan osaan Luksian koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa siis sitä, että voit hakeutua opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Isännöinnin erikoisammattitutkinto >>