Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kaksi kokkia tekee ruokaa keittiössä.

Onko intohimonasi valmistaa laadukasta ruokaa? Pidätkö asiakaspalvelusta ja haluat tarjoilla muille ihmiselle makuelämyksiä? Jos vastasit kyllä, sinun kannattaa opiskella ravintola- ja catering-alan perustutkinto.

Luksiassa ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Kampusten omat koulutusravintolat ja modernit uusitut opetustilat ovat miellyttäviä oppimisympäristöjä. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden erilaisiin työelämässä järjestettyihin koulutusjaksoihin – myös ulkomailla.

Osaamisalat ravintola- ja catering-alalla ovat:

  • Ruokapalvelun osaamisala
    • Alan suorittanut kokki osaa tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osallistuu ruokalistan suunnitteluun, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille erilaisissa tilanteissa. Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.
  • Asiakaspalvelun osaamisala
    • Alan suorittanut tarjoilija osaa toimia erilaisissa tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelujen sekä á la carte-, tilaus- ja juhlatarjoilun tehtävissä. Hän osaa toimia vuorovaikutustilanteissa erilaisten asiakkaiden kanssa. Hän osaa käyttää kassapalvelujärjestelmiä ja ymmärtää asiakastyytyväisyyden merkityksen yrityksen toiminnan perustana.

Asiakaspalvelun osaamisalan
suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka­, juhlapalvelu­ tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan
suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering­alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Ravintola-alan perustutkinnon suorittaminen kestää noin 2-3 vuotta. Tutkinto suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti. Tutkinnon suorittaneella on monipuolinen ravintola-alan ammattitaito.

Mikäli olet toiminut ravintola-alan tehtävissä pitkään ja sinulla on tutkinnon edellyttämä osaaminen, voit suorittaa tutkinnon näytöillä ilman lähiopetusta. Muista kuitenkin, että jos olet oppivelvollisuuden piirissä oleva nuori, sinun pitää osallistua päivämuotoiseen lähiopetukseen.

Jos haku ei ole juuri nyt auki, ota yhteyttä. Suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Jatkuva haku tarkoittaa sitä, että voit hakea tutkintokoulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Voit kouluttautua kokiksi tai tarjoilijaksi oppisopimuksella. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Tämä edellyttää ravintola-alan työpaikkaa.

Ravintola-alan tutkinto tarjoaa myös hyvän pohjan jatko-opinnoillesi esimerkiksi ammattikorkeakouluun. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden edetä ravintola-alalla.

Jos opiskelet päätoimisesti, voit tutustua Kelan sivuilla, millaiset mahdollisuudet sinulla on Kelan opintoetuuksiin. Työttömyysetuutta saava voi selvittää omasta TE-toimistosta, voiko ravintola- ja catering-alaa opiskella työvoimakoulutuksena.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto >>