Hieronnan ammattitutkinto

Kolme ihmistä ja luuranko.

Kiinnostaako sinua kehon ja lihaksien kiehtova maailma? Hieronnan ammattitutkinto antaa perustan ihmisen anatomian, fysiologian ja biomekaniikan tuntemuksessa. Tutkinto antaa käytännön taidot erilaisissa hierontatekniikoissa ja -menetelmissä.

Haluatko liittyä terveydenhuollon ammattilaisiin? Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut on oikeutettu käyttämään Valviran myöntämää ammattinimikettä koulutettu hieroja. Terveydenhuollon ammattihenkilö (koulutettu hieroja) on vapautettu arvonlisäverosta hierontatyössään.

Hierojan koulutus sopii asiakaspalveluhenkiselle, joko toisen palveluksessa olevalle tai itsenäiselle yrittäjälle. Hierojan työ on käsillä tehtävää työtä. Opiskelijalla on oltava hyvä terveys, soveltuvuus alalle ja vastuullisuutta hoitotyöhön. Ammatissa on tärkeää osata kohdata erilaisia ihmisiä.

Koulutus antaa valmiuden suorittaa hieronnan ammattitutkinnon näyttökokeet. Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut työskentelee mm. sosiaali-, liikunta-, terveys- tai kuntoutusalan tehtävissä.

Luksialla on oma hierontaklinikka Lohjan kampuksella, joten pääset asiakastyöhön jo hierontaopintojen alkuvaiheessa. Hierojan koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti (HOKS), joten opiskelu on mahdollista myös työn ohessa. Suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aiempi osaaminen, esimerkiksi aiemmat tutkinnot ja työkokemus.

Hieronnan ammattitutkintoon kuuluu seuraavia osa-alueita:

  • Anatomia ja fysiologia, jossa opitaan ihmiskehon rakenne ja toiminta
  • Hierontatekniikka, jossa opitaan hierontatekniikoita, kuten urheiluhierontaa, syvähierontaa ja klassista hierontaa
  • Terapeuttinen hieronta, joka keskittyy terveysongelmiin ja lihaskireyksiin
  • Asiakaspalvelu, jossa opitaan kohtaamaan asiakas, ymmärretään asiakkaan tarpeet ja opitaan kunnioittamaan hieronnan eettisiä periaatteita
  • Liiketoiminnan perusteet, jossa opitaan yrityksen hallintaa ja markkinointia

Suoritettavien tutkinnon osien lisäksi urheiluhieronta on mukana opetuksessa, josta saa perusosaamisen kuntoilijoiden hoitamiseen. Purentalihasten hieronta ja intialainen päänhieronta kuuluvat koulutuksen ohjelmaan. Osa käytännön opiskelusta tapahtuu hieronta-alan yrityksissä ja toteutuksen laajuus sovitaan aina henkilökohtaisesti.

Hierontatutkinnon suorittanut osaa suunnitella ja toteuttaa potilaan hieronnan. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa hierontaa tukevia muita hoitomuotoja ja arvioida omaa toimintaansa. Hieroja osaa ohjata potilasta tuki- ja liikuntaelimistön oireiden hoidossa, näiden ennaltaehkäisyssä ja neuvoa hänelle terveelliset elämäntavat.

Koulutettu hieroja voi työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa, kuten kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä tai vaikka asiakkaiden kodeissa.

Hieronnan opinnot kestävät noin vuoden. Aikaisempaa kokemusta hierontatyöstä ei tarvita. Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Hieronnan ammattitukinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää työpaikkaa hieronta-alalta.

Päätoimisesti hierontaa opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Tutustu niihin Kelan sivuilla.

Vaikka haku hieronta-alalle ei juuri nyt olisikaan auki, ota yhteyttä. Luksian koulutuksiin voit hakea jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittaminen antaa hyvän pohjan hakeutuessasi kuntoutuksen muihin koulutuksiin, esimerkiksi fysioterapia- tai osteopatiaopintoihin.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voi saumattomasti suorittaa hieronnan erikoisammattitutkinnon.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Hieronnan erikoisammattitutkinto >>