Eläintenhoidon ammattitutkinto

Kaksi naista kuivaavat koiraa Luksian eläintenhoidon tiloissa.

Haluatko työskennellä ammattimaisesti eläinten parissa? Haluatko eläintenhoitajaksi tai vaikka koirahierojaksi? Eläintenhoitajakoulutus antaa tarvittavat tiedot ja taidot huolehtia eläimistä, hoitaa niitä ja tarjota niille asianmukaista hoivaa.

Eläintenhoitajakoulutuksen suorittanut sijoittuu työelämässä esimerkiksi koira- tai kissahoitolan työntekijäksi, eläinsuojelun työntekijäksi, eläinkaupan työntekijäksi tai itsenäiseksi yrittäjäksi.

Eläintenhoidon ammattitutkinnon osaamisalat Luksiassa:

 • Eläinhoitolan
  osaamisalan suorittanut vastaa eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtävistä, tarvikehankinnoista, varastojen ylläpidosta ja täydentämisestä sekä erilaisista asiakaspalvelutehtävistä.
 • Eläinkaupan
  osaamisalan suorittaneen työtehtäviin kuuluvat myynnissä olevien eläinlajikohtaisten tuotteiden tuntemus, yrityksen asiakaspalvelutehtävät, myyntityö sekä asiakkaiden opastaminen.
 • Eläinten kouluttamisen
  osaamisalan suorittanut osaa kouluttaa eläimiä. Hän osaa ohjata asiakkaita parantamaan eläinten hyvinvointia. Hän osaa huomioida laji- ja rotutyypillisen käyttäytymisen ja hyödyntää tietoaan kouluttaessaan eläimille arkitaitoja, tottelevaisuutta tai omistajan avustamista.
 • Eläinten trimmaamisen
  osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa eläimen trimmauksen yhdessä asiakkaan kanssa laatimansa trimmaussuunnitelman mukaisesti ja tehdä eläinten perusterveydenhoitoon liittyviä työtehtäviä. Hän toimii yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläintenhoitoon liittyvissä kysymyksissä.
 • Koirahieronnan
  osaamisalan suorittanut osaa toteuttaa koirien hieronnan laatimiensa hierontasuunnitelmien mukaisesti ja antaa tarvittavat jatko-ohjeet koirien omistajille tai ohjaajille. Hän osaa toimia yrityksen asiakaspalvelutehtävissä ja opastaa asiakkaita eläinten hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Eläintenhoitajakoulutus on käytännönläheistä. Kestävä kehitys on osa opintoja. Tämä tarkoittaa sitä, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon.

Eläintenhoidon ammattitutkinnon kesto on noin 2-3 vuotta. Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti (HOKS) ja sen sisältö rakentuu valitun osaamisalan perusteella. Koulutus on tarkoitettu eläinalan ammattilaiseksi haluaville. Eläintenhoitoalalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä terveyttä. Hakeaksesi eläintenhoidon koulutukseen sinun tulee olla täysi-ikäinen.

Valinnassa painotetaan eläinalan työ- ja harrastuskokemusta, opiskelumotivaatiota ja soveltuvuutta eläinalalle. Eläintenhoidon ammattitutkintoa opiskelemaan voivat hakea toisen asteen tutkinnon suorittaneet tai viisi vuotta työelämässä olleet henkilöt.

Käytettäviä ammattinimikkeitä voivat olla mm. koirahieroja, trimmaaja tai eläintenhoitaja.

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää työpaikkaa eläintenhoitoalalta.

Päätoimisesti eläinalaa opiskeleva voi hakea Kelan opintoetuuksia. Työttömyysetuutta saava voi selvittää TE-toimistosta, voiko eläinalan tutkintoa opiskella työvoimakoulutuksena.

Vaikka haku eläintenhoidon ammattitutkintoon ei juuri nyt olisikaan auki, ota yhteyttä. Luksian koulutuksiin voit hakea jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>