Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Henkilö hymyilee kuvaajalle. Taustalla autoja myyntihallissa.

Työskenteletkö autoalalla mutta sinulta puuttuu tutkinto? Ajoneuvoalan ammattitutkinto on tarkoitettu autoalalla työskenteleville, autoalan perustutkinnon suorittaneelle tai vastaavat tiedot ja taidot omaavalle henkilölle.

Ajoneuvoalan ammattitutkintoon sisältyy teoriaopintoja ja käytännön harjoittelua. Tutkinnon suorittaminen edellyttää autoalan työpaikkaa, jossa voi suorittaa tutkinnossa vaadittavat näytöt. Työpaikka voi olla tämän hetkinen autoalalla oleva työpaikkasi tai opintojesi ajaksi hankittu harjoittelupaikka.

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista ja suorittaa ammattitutkinto käytännön työtehtävissä näytöillä.

Tutkinto koostuu korjaamopalveluiden osaamisalalla neljästä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Työnjohdon osaamisalalla tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä.

Korjaamopalvelun osaamisalan suorittanut voi toimia mm. henkilöautomekaanikkona, raskaskalustomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Työnjohdon osaamisalan suorittanut voi toimia mm. työnjohtajana, hallityönjohtajana, myynnin työnjohtajana, varaosamyynnin työnjohtajana, tiiminvetäjänä tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Luksia palkittiin Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnolla syyskuussa 2023

Autoalan Keskusliiton omistama säätiö palkitsee vuosittain autoalan ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjän, joka on esimerkillisesti kehittänyt alan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta.

Ajoneuvoalan tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Vaikka haku autoalalle ei juuri nyt olisikaan auki, ota yhteyttä. Luksian koulutuksiin voit hakea jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>