Projektin kesto
08/2019 - 05/2022
Projektin tavoite
Erasmus+ liikkuvuushankkeet mahdollistavat opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksot Erasmus+ ohjelmaan kuuluvissa maissa.
Ammatillinen opiskelija voi syventää omaa ammattitaitoaan sekä kansainvälisiä taitojaan joko opiskelemalla tai työskentelemällä alansa työpaikassa kohdemaassa. Erasmus+ vaihdon kesto on yleensä 5-10 viikkoa. Opiskelija saa kohdemaasta ja kestosta apurahan, jolla kattaa vaihdosta aiheutuvia matka-, majoitus- ja elinkuluja. Tässä hankkeessa apurahoja on yhteensä 65 Luksian opiskelijalle.
Tässä hankkeessa haimme myös tukea sosio-ekonomisesti heikommassa asemassa oleville opiskelijoille, max. 200€/opiskelija. Vähävarainen opiskelija voi hakea lisätukea kattamaan kuluja, joita syntyy esim. passin tai matkalaukun hankkimisesta tai kohdemaan kalliista asumiskuluista. Kulut todennetaan kuitteja vastaan.
Toinen erityispiirre tässä hankkeessa ovat pitkät, 4 kuukauden vaihtojaksot. Näiden pitkien jaksojen ennakkosuunnittelua varten on myös kaksi opettajan liikkuvuusjaksoa.
Opettaja- ja henkilöstöliikkuvuus tarjoaa mahdollisuuden kehittää ammattitaitoa ja verkostoitua eurooppalaisten kollegojen kanssa tai lähteä kansainväliselle työelämäjaksolle. Henkilöstön liikkuvuusjaksojen kesto on yleensä 3-5 työpäivää kohdemaassa. Työelämäjakson vähimmäiskesto on 5 työpäivää kohdemaassa. Tässä hankkeessa haettiin vaihtojaksoja 20 henkilöstön jäsenelle ja 4 opiskelijoiden mukana lähtevälle tukihenkilölle.
Luksian kumppaneihin kuuluvat muun muassa:
- Viro: Tartu Kutsehariduskeskus (monialainen, mm. rakennusala, pintakäsittely, kokit, liiketalous)
- Norja: Voss Vidaregåande skule (autoala)
- Saksa: Handwerkskammer and Industrie- und Handelskammer, Aachen (monialainen), Berufliche Schule Wirtschaft und Verwaltung Neubrandenburg (sähkö ja ICT); Berufliches Schulzentrum Schongau (liiketoiminta); Staatliche Berufsschule Weilheim in Oberbayern (autoala, rakennusala); Gewerbeschule Metzingen (puhdistuspalveluala, autoala)
- Hollanti: Rijn IJssel College, Arnhem (turva-ala, artesaanialat, sosiaali- ja terveysala); ROCWB, Kellebeek (monialainen)
- Slovenia: Vocational College for Catering and Tourism, Bled (matkailu, catering, kauneusala)
- Espanja: Education & Mobility, Bilbao ja Fuerteventura (monialainen); IES Xabier Zubiri Manteo, San Sebastian (liiketalous, matkailu, ICT-ala); useita Galician alueen ammatillisia oppilaitoksia mm. CIFP Ferrolterra (monialainen), CIFP Portovello Ourense (sosiaali- ja terveysala, liiketoiminta)
- Ruotsi: Bromangymnasiet, Hudiksvall (talotekniikka, rakennusala, sähköala); Finska förskolan, Tukholma (sosiaali- ja terveysala)
- Ranska: SEPR, Lyon (artesaanialat, muut mahdollisia)
- Iso-Britannia: The Placement Factory, Edinburgh (monialainen)
Rahoittaja
Erasmus+ ammatillinen koulutus. Erasmus+ ohjelmaa Suomessa hallinnoi Opetushallitus. Opetushallitus on akkreditoinut Luksian opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden laadukkuuden ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjalla (Erasmus+ VET Mobility Charter). Akkreditoidut organisaatiot voivat hakea Erasmus+ liikkuvuusrahoitusta kevennetyllä hakumenettelyllä vuoteen 2020 saakka.