
Meillä Luksiassa on jatkuva haku ympäri vuoden
08.08.2022
Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnot
(kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija)
Matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnoilla (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) saavutat osaamisen erilaisiin ja monipuolisiin palvelutehtäviin matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalalla. Alalla tuotat palveluja ja tuotteita asiakaslähtöisesti asiakkaiden arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan. Palveluilla voit vaikuttaa asiakkaiden hyvinvointiin, viihtyvyyteen ja turvallisuuteen.
Työtehtävät ja työpaikat
Työ on asiakaslähtöistä, monipuolista ja vaihtelevaa. Alalla voit siirtyä työtehtävästä toiseen, myös etenemismahdollisuudet alan esimiestehtäviin ja kansainvälisiin tehtäviin ovat hyvät. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi: matkailukeskukset ja -yritykset, matka- ja matkailutoimistot, hotellit ja muut majoitusyritykset, laivaravintolat, kahvilat, catering-toimipaikat ja -yritykset, koulu, hoito- ja hoivalaitokset.
Alan vaatimukset
Alalla tarvitset hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja sekä joustavuutta ja järjestelykykyä. Olet myynti- ja palveluhenkinen ja asennoidut myönteisesti ja vastuuntuntoisesti työhösi ja asiakkaisiin. Ala on kansainvälinen ja edellyttää hyvää kielitaitoa sekä kulttuurien tuntemusta.
Alan työtehtävissä edellytetään riittävää fyysistä kuntoa, ja elintarvikelaki asettaa vaatimuksia alalla työskentelevän terveydentilasta ja pukeutumisesta.
Erilaiset ruoka-aineallergiat ja eettiset vakaumukset voivat rajoittaa merkittävästi osaamisen hankkimista ja alan joidenkin tutkintojen suorittamista.
- Matkailualan perustutkinto (vastaanottovirkailija)
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki)
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (tarjoilija)
Tiesitkö, että meillä voit suorittaa myös kaksoistutkinnon. Koko koulutustarjonnan löydät täältä.