Kotiavustaja (JOTPA)

Nuori ja vanha ihminen katsovat toisiaan, kun istuvat puiston penkillä.

Oletko kiinnostunut itsesi työllistämisestä?

Tällä hetkellä on huutava pula kotona asuvien ikäihmisten avustaviin työtehtäviin, kuten mm. asiointi, kotisiivous, kotiruuan valmistus, seurustelu ja ulkoilu sekä muut elämän laatua ylläpitävät asiat. Yhteiskunnallisella tasolla on päätetty, että kotona asuminen mahdollisimman pitkään ja sen tukeminen eri tavoin on ensisijainen tavoite ikäihmisten elämässä.

Tämä koulutus mahdollistaa sinulle työskentelyn, itsesi työllistämisen tai jatko-opinnot alalla. Lyhytkoulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän yhteistyökumppaneiden kanssa. Koulutuksessa on mahdollisuus S2 -tukitoimiin.

Lyhytkoulutuksen opinnoissa opiskellaan seuraavia kokonaisuuksia:

  • Kotiavustajana toimiminen
  • Vuorovaikutustaidot
  • Työturvallisuus
  • Päivittäisissä toiminnoissa avustaminen
  • Urasuunnittelu ja yrittäjätaidot

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Tiesitkö, että

Luksian koulutuksiin voit hakeutua jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Ellei haku ole auki, ota yhteyttä Haku- ja ohjauspalveluihin. Katsotaan yhdessä, koska seuraava haku aukeaa.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>