Antti Lestelin – Luovuutta arvostava ravintolakokki
Vihtiläinen Antti Lestelin valmistui Luksiasta keväällä 2012. Kahden ansaitun vapaapäivän jälkeen tuore ravintolakokki suuntasi suoraan työelämään Kirkkonummen Kurk Golfiin.
Ravintolassa näkyvät golfkauden vaihtelut. Pääsesongin aikana kokkeja on enemmän ja golfkauden lähestyessä loppuaan keittiötä pyörittää enää kaksi kokkia vuorotellen ja aukioloaikoja lyhennetään. Homma on kuitenkin toiminut ja vastuu on kasvanut mukavasti. - Lounaspöydän ohella myymme a'la cartea aina kun kokki on paikalla. Lisäksi golfin pelaamisen yhteydessä järjestetään erilaisia tilaisuuksia joihin me teemme ruuat asiakkaan toiveen mukaisesti. Antti ei ole koskaan laittanut kotona erikoisemmin ruokaa, mutta alalla olevat ystävät innoittivat uravalinnan päätökseen. Käytyään Luksian avointen ovien päivässä kokin ammatti vaikutti sopivalta. - Tässä saa olla ihmisten kanssa tekemisissä ja pystyy itse vaikuttamaan siihen mitä tarjoaa muille ihmisille. Alalla eteneminen on valtaosin kiinni omasta henkilökohtaisesta panoksesta. - Paras fiilis tulee kun onnistuu kokeilemaan jotain erilaista ja ihmiset tykkää. Täälläkin on monesti tultu ihan keittiön puolelle kiittämään hyvästä ruuasta.
Koulusta päällimmäisenä on mielessä perusasioiden tarkkakin tarkempi koulutus ja valinnaiskurssit, joissa sai itse suunnitella mitä ruokaa tehdään. - Aloitettiin perusasioista ja ne taottiin päähän niin että ne onnistuvat vaikka unissaan. Alkuun se tuntui vähän typerältä, mutta jälkeenpäin voi sanoa, että siitähän se kaikki lähtee. Esimerkiksi kun opettelee yhden hyvän kastikkeen niin sitä voi muuttaa tosi monipuolisesti lisäilemällä eri aineksia. - Kolmantena vuotena vasta todella huomasin, kuinka paljon on koulussa oppinut, kun katsoi ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden suorituksia.
Ravintolakokkina täytyy olla positiivinen, kokeilunhaluinen ja yhteistyökykyinen, Antti listaa. - Luovuutta pitää olla, jotta ei mene aina saman setin mukaan. Tekemällä oppii ja kannattaa aina kokeilla. Epäonnistuneet kokeilut voi jäädä sit keittiön puolelle, jos niikseen tulee.