Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

x

Tarjoilijan ammattitutkinto

  • Lohja

Tutkinnon suorittanut osaa

toimia erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden myynti- ja palvelutehtävissä. Hän huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä ja ottaa vastuun asiakaspalvelun laadusta. Hän siirtyy tilanteen vaatimusten mukaan omatoimisesti työtehtävästä ja työpisteestä toiseen. Hän työskentelee joustavasti vieraskielisten ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden palvelussa ja selviytyy palvelutilanteesta suomen tai ruotsin kielen lisäksi yhdellä vieraalla kielellä.

Tutkinnon suorittanut osaa kunnostaa asiakaspalvelu- ja työtilat sekä huolehtii niiden siisteydestä ja viihtyisyydestä. Hän tuntee yrityksessä myytävät tuotteet ja palvelut ja osaa hankkia niistä lisätietoa. Hän esittelee ja myy niitä aktiivisesti huomioiden asiakkaiden tarpeet. Hän osaa valmistaa ja viimeistellä valmistustavaltaan yksinkertaisia ruokatuotteita. Tarjoilija myy ja tarjoilee yleisimpiä tilanteisiin sopivia ruokia ja juomia ja ottaa huomioon niiden soveltuvuuden erikoisruokavalioita tarvitseville. Hän osaa valmistaa ja tarjoilla yleisimpiä juomasekoituksia.

Tarjoilija osaa käyttää työssään palvelutoimintaan soveltuvia työmenetelmiä, koneita, laitteita ja apuvälineitä. Hän työskentelee alan lainsäädäntöä ja sopimuksia noudattaen. Hän tuntee asiakasturvallisuuteen, tuotevastuuseen ja ympäristöön vaikuttavat tekijät ja toimii niiden mukaisesti

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu
  • Ruokaravintolan tarjoilu

Valinnaiset osat (valittava kaksi tutkinnon osaa):

  • Tilaus- ja kokouspalvelu
  • Baaritarjoilu
  • Viinitarjoilu
  • Yrittäjyys majoitus- ja ravitsemisalalla

Työtehtävät

Tarjoilijan työtehtävissä sekä suurissa että pienissä alan yrityksissä työryhmän jäsenenä, mutta yhä useammin yksin ja iltaisin sekä öisin. Työ on vuorotyötä