Kokki
- Lohja
- Vihti / Nummela
Osaamisalat
- Ruokapalvelun osaamisala
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa
tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osallistuu ruokalistan suunnitteluun, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille erilaisissa tilanteissa.
Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.
Luksiassa kokin opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Meillä on oma koulutusravintola ja modernit uusitut opetustilat. Tarjoamme opiskelijoille erilaisia työelämässä järjestettyjä koulutusjaksoja - myös ulkomailla. Tuemme opiskelijoita yksilöllisesti ja mahdollistamme henkilökohtaiset opintopolut.
Sisältö
Pakolliset tutkinnon osat
- Ravitsemispalveluissa toimiminen
- Lounasruokien valmistus
- Annosruokien valmistus
Näiden jälkeen suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita mm. seuraavista vaihtoehdoista:
- Kahvilapalvelut
- Katu- ja pikaruokapalvelut
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
- Suurkeittiön ruokatuotanto
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- A'la carte ruoanvalmistus
- Yritystoiminnan suunnittelu
vaihtoehtoja löydät e-perusteista
Työtehtävät
Kokki toimii erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä henkilöstö- ja liikenne- ja lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, matkailualan yrityksissä, päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitosten ruokapalvelupisteissä, palvelukodeissa ja sairaaloissa.
Soveltuvuus
Majoitus- ja ravitsemisalalla tarvittavia taitoja ovat: hyvät kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot, kyky toimia joustavasti ryhmässä ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa, myyntihenkisyys, omatoimisuus, kohteliaisuus ja ystävällisyys, huoliteltu ja siisti ulkoinen olemus, kielitaito ja hyvä fyysinen kunto.