Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

x

Kokki

  • Lohja
  • Vihti / Nummela

Osaamisalat

  • Ruokapalvelun osaamisala

Hotelli-, ravintola- ja catering -alan perustutkinnon suorittanut osaa

tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osaa suunnitella ruokalistan, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille tyylikkäästi erilaisissa tilanteissa.
Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.

Luksiassa kokin opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Meillä on oma koulutusravintola ja modernit uusitut opetustilat. Tarjoamme opiskelijoille monipuoliset työssäoppimismahdollisuudet - ja esimerkiksi kansainvälinen harjoittelu on mahdollista. Tuemme opiskelijoita yksilöllisesti ja mahdollistamme henkilökohtaiset opintopolut.

Nummelassa alkaa vuoden 2017 oppimisympäristökokeilu, opetus ja ohjaus on järjestetty uuteen uskoon, lue lisää linkistä

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Näiden jälkeen suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita mm. seuraavista vaihtoehdoista:

  • A'la carte ruoanvalmistus
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Yritystoiminnan suunnittelu.

Työtehtävät

Kokki toimii erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä.
Työpaikkoina voivat olla: henkilöstö- ja liikenneravintolat, lounasravintolat, suurkeittiöt, kahvilat, catering-alan- yritykset ja juhla- ja pitopalveluyritykset. Työpaikkasi voi olla ravintola, henkilöstöravintola, pitopalveluyritys, kahvila-ravintola tai matkailuyritys. Voit myös työskennellä erilaisissa keittiöissä, joita ovat mm. ravintoloiden, päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ruokapalvelupisteet, palvelukotien ja sairaaloiden keittiöt. 

Soveltuvuus

Majoitus- ja ravitsemisalalla tarvittavia taitoja ovat: hyvät kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot, kyky toimia joustavasti ryhmässä ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa, myyntihenkisyys, omatoimisuus, kohteliaisuus ja ystävällisyys, huoliteltu ja siisti ulkoinen olemus, kielitaito ja hyvä fyysinen kunto.