Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

x

Dieettikokki

  • Lohja

Osaamisalat

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto OPH-2442-2017

erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa

valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita sekä pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat. Samalla hän huolehtii niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta. Hän huomioi työssään myös asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuteen liittyvät asiat. Tutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset kehittää työpaikan erityisruokavalioiden toteuttamiseen liittyviä tuotteita ja palveluja.

Sisältö

Pakollinen tutkinnon osa (50 osp)

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä 50 osp

 

Valinnaiset tutkinnon osat (110 osp, valitaan kaksi)

  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen 60 osp
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen 60 osp
  • Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen 60 osp
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä 60 osp
  • Erityisruokavalioituotteiden ja palvelujen kehittäminen 50 osp

Työtehtävät

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittaneella on valmiudet työskennellä erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja dieettikokkina alan vaativimmissa työtehtävissä, mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä, sairaaloissa ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä sekä alan yrittäjänä.