Käytämme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

x

Dieettikokin erikoisammattitutkinto

  • Vihti / Nummela

Tutkinnon suorittanut osaa

valmistaa toimintaympäristönsä erityisruokavalioita ja osaa hankkia tarvitsemansa tiedot uusista ruokavalioista. Hän toimii tehokkaasti ja turvallisesti myös kiireen ja paineen alaisena. Dieettikokki kantaa työssään omalta osaltaan vastuuta asiakkaan terveydestä ja hyvinvoinnista, siksi työssä korostuu asiakaslähtöinen suunnittelu, huolellisuus sekä oikean tiedon välittäminen asiakkaalle. Hän työskentelee hygieniamääräysten mukaisesti noudattaen erityistä huolellisuutta. Dieettikokki hallitsee itsenäisen tiedonhaun ja hänellä on hyvä ongelmanratkaisukyky.

Sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemus- ja erityisruokavaliopalvelut
  • Erityisruokavalioiden suunnittelu ja tuotekehitys

Valinnaiset tutkinnon osat (valittava kaksi):

  • Kasvis- ja kulttuurisidonnaiset ateriapalvelut
  • Nuorten ja lasten erityisruokavaliopalvelut
  • Ravintolan erityisruokavaliopalvelut
  • Vanhusten erityisruokavaliopalvelut
  • Sairaalan erityisruokavaliopalvelut

Vapaasti valittava tutkinnon osa:

  • Yrittäjyys majoitus- ja ravitsemisalalla

Työtehtävät

Dieettikokki työskentele erilaisia ruoka- ja ateriapalveluita tuottavissa valmistuskeittiöissä erityisruokavalioiden valmistukseen painottuvissa työtehtävissä